تاریخ انتشار: یکشنبه 1399/12/03 - 17:25
کد خبر: 386680

گنبد نورانی امام رضا (ع) مرمت و پرداخت شد

عملیات مرمت و پرداخت گنبد نورانی حرم امام رضا (ع) پس از ۴۰ روز به پایان رسید و در آستانه میلاد با سعادت امام جواد (ع) در معرض دید زائران و مجاوران آن آستان نورانی قرار گرفت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس؛ عملیات مرمت و پرداخت گنبد نورانی حرم امام رضا (ع) پس از ۴۰ روز به پایان رسید و در آستانه میلاد با سعادت امام جواد (ع) در معرض دید زائران و مجاوران آن آستان نورانی قرار گرفت.

این عملیات با حضور ۲۵ استاد‌کار حدود ۴۰ روز به طول انجامید که طی آن خشت‌های گنبد مورد مرمت، پرداخت و شست‌وشو قرار گرفتند.

مرمت گنبد به دلیل کدر و سیاه شدن خشت‌های گنبد ضروری شده بود، آلودگی هوا و ریزگردها از مهم‌ترین دلایلی هستند که سبب کدر شدن خشت‌ها می‌شوند همچنین قطعات مسی به کار رفته در پشت خشت‌های گنبد نیز به دلیل اکسید شدن، دچار شوره زدگی شده و خشت‌ها را تحت تأثیر قرار داده بود.

حساسیت عملیات مرمت از آنجایی است که نباید خشت‌ها با اسید، فرچه سیمی یا سنباده پرداخت شود زیرا باعث آسیب خشت‌ها خصوصاً لایه طلایی آن می‌شوند از این رو کار پرداخت با روش‌های خاصی انجام می‌شود.

عملیات درزگیری و بندکشی از دیگر کار‌های انجام شده است که بوسیله مصالح خاصی انجام شد که در برابر گرما و سرما مقاوم باشند. در پایان هم گنبد مورد شست‌وشو قرار گرفت.

عملیات پرداخت گنبد هر سه سال یکبار انجام می‌شود اما امسال کار مرمت هم صورت گرفت و در مجموع حدود ۴۰ روز استاد‌کاران مشغول مرمت و پرداخت بودند.

 
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سلامت اجتماعی دانش‌آموزان؛ زیربنای توسعه پایدار جامعه
اعلام جزئیات آزمون عملی رشته علوم ورزشی کنکور
مقابل چین نبرد واقعی داشتیم
هیچ پروازی به‌دلیل تحریم‌ها لغو نشده است
۵ علامت زنانه که خبر از یک مشکل جدی می دهد
«لیگ بازی‌های خانوادگی» در باغ کتاب تهران آغاز شد
هورمون درمانی خطر زوال عقل را در زنان کاهش می دهد
بیانیه وزارت خارجه ایران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان
۱۰ هزار دانشجو راهی عمره می‌شوند
پاداش جام جهانی برای هیئت‌رئیسه گران تمام شد
پخت و پز ضد ایرانی گروسی در شورای حکام آژانس
دشمن ۲ هدف از ما بزند، به ۲۰ هدف حمله می‌کنیم
اصل بر آموزش حضوری دانشگاه‌هاست
برای نحوه آموزش مناطق درگیر جنگ امروز تصمیم گیری می‌شود
کنایه عزیزی به ترامپ با استفاده از ابزار هوش مصنوعی
عفونت‌های ویروسی؛ الگوی بیماری کودکان تغییر کرده است؟
هیچ نامی بزرگتر از استقلال نیست
بیانیه شانگهای رویکردی بی‌سابقه در حمایت از ایران دارد
گزارش وال‌استریت ژورنال از حملات ایران به شناورهای آمریکا
گرانی دارو و مکمل‌های بارداری
اقدام اخیر دولت نقض تفکیک قوا و سوء‌استفاده از شرایط کنونی مجلس است
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top